Stagii de practică pentru studenți

Oportunitate de îmbogățire a CV-ului dacă ești student.

Este cunoscut faptul că un candidat cu experiență de lucru va avea întotdeauna un avantaj comparativ față de absolvenții care au un CV gol la secțiunea de experiență.

Dar ca student este o provocare să faci față diferitelor activități obligatorii din timpul facultății și să vânezi oportunitățile de îmbogățire a CV-ului. Și până la urmă cum să faci asta mai exact?

Potrivit studiilor din domeniu, practica desfășurată de către studenți are cea mai mare rată de succes în ceea ce privește integrarea pe piața muncii. Perioada de voluntariat din cadrul unei asociații studențești sau cu specific clar stabilit, din cadrul unor instituții publice sau private deși nu este remunerată îți oferă o experiență pe care nu o poți cumpăra altfel.

Cum te ajută mai exact efectuarea unui stagiu de practică?

– angajatorii iau în serios persoanele care fac voluntariat;

– întocmai ca pentru carnetul de conducere, practica diferă de teorie, deci este o diferență între cunoașterea teoretică obținută de pe urma studiilor și lucrul practic obținut după angajare, indiferent de tipul de studii urmate;

– o perioadă de practică este ocazia excelentă de a testa locurile de muncă, pentru a-ți forma abilitățile personale și pe cele interpersonale, comunicarea în cadrul unei echipe, creșterea capacității de rezolvare rapida a problemelor și alte elemente de acest gen.

– practica profesională, cu siguranță, va ajuta la întărirea încrederii de sine, a motivației și a obișnuinței cu diferite sarcini, responsabilități și termene limită;

– completează formarea teoretică din cadrul facultății din punct de vedere calitativ și cantitativ;

– stagiile de practică permit studenților să se adapteze individual la schimbările pe care le aduce angajarea și la condițiile de muncă viitoare pe care le vor întâmpina după absolvire.

ADI Zona Metropolitană Iași înțelege nevoia studenților de a se dezvolta atât profesional, cât și personal și oferă oportunitatea pentru 3 studenți de a participa la un stagiu de practică, în cadrul instituției, în perioada 15 iunie – 15 septembrie 2023. În acest interval de timp, studenții selectați împreună cu echipa zonei metropolitane vor stabili intervalul orar si zilele de practică, adaptat după programul fiecăruia.

Astfel, studenții selectați vor intra în contact cu provocările activității desfășurate de către ADI Zona Metropolitană Iași sau de către membrii acestuia.

Cine suntem noi? Suntem o asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică de drept privat și de utilitate publică constituită de unitățile administrativ–teritoriale pentru realizarea în comun a unor proiecte de interes local sau regional ori furnizarea în comun a unor servicii publice, conform art.1, lit.c, coroborat cu art.11 alin(1) din Legea nr. 215/2001, republicată.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași a fost înființată în data de 09.08.2004 și este constituită din 26 de unități administrativ teritoriale, Municipiul Iași și Consiliul Județean Iași.

Principalele obiective ale asociației sunt:

– Promovarea intereselor Zonei Metropolitane Iași și a membrilor săi;

– Inițierea și derularea unor programe și proiecte menite să conducă la dezvoltarea intereselor membrilor fondatori;

– Elaborarea de planuri și strategii de dezvoltare și implementarea acestora.

Având în vedere aceste obiective ale asociației, principalele activități constau în:

– planificarea și programarea dezvoltării în zona metropolitană;

– managementul proiectelor individuale sau în parteneriat;

– activități de informare și educare pe diverse teme a membrilor săi;

– elaborarea de strategii și planuri de dezvoltare urbană.

Sună tentant și ești student într-unul dintre domeniile informatică, geologie, geografie, științe ale mediului, zootehnie, ingineria produselor alimentare, agronomie, horticultură, silvicultură, tehnologia informației, inginerie, management, drept, științe administrative, științe ale comunicării, sociologie, asistență socială, științe politice, economie, administrarea afacerilor, finanțe, contabilitate, relații economice internaționale și marketing?

Înscrie-te și tu prin transmiterea unui mail pe adresa office@zmi.ro cu numele complet, număr de telefon, facultatea la care ești student și câteva cuvinte despre obiectivul tău profesional.