Piețe volante în Zona Metropolitană Iași

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI), împreună cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași (DAJ Iași) intenționează să implementeze un proiect care să vină în sprijinul producătorilor locali și a cetățenilor din zona metropolitană Iași.

 

Proiectul își propune să ofere participanţilor la activitățile organizate oportunitatea şi cadrul potrivit pentru un veritabil schimb de experienţă între producătorii locali, agricultori, crescători de animale, meşteri populari, colecţionari etc, precum şi pentru crearea de noi legături între aceştia, acţiuni benefice pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului.

 

Deasemenea, cetățenii vor avea ocazia să interacționeze cu ofertanții, să afle povestea lor și etapele pe care le parcurge produsul finit, de la început până la final. Astfel, după întâlnirea membrilor metropolitani cu DAJ Iași ideea noastră de proiect a fost primită foarte bine.

 

Am primit și unele sugestii de organizare pe care le vom lua în considerare pentru organizarea evenimentului pe câteva zone grupate, sub forma unor piețe volante, cu desfășurare constantă.

Un alt rezultat important al acestui proiect va fi crearea unei platforme online, de tip market place, pentru producătorii din zona metropolitană.

 

Această platformă va facilita accesul spre și dinspre produsele locale metropolitane atât pentru producători, cât și pentru cumpărători. Toate informațiile relevante vor fi doar la un click distanță prin platforma de market place.