Piața Producătorilor Locali din Zona Metropolitană Iași – Ciurea

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI) organizează, în colaborare cu Primăria comunei Ciurea și Asociația GAL „Colinele Iașilor”, al treilea eveniment din cadrul proiectului “Piața Metropolitană”, care va avea loc în sat Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, în Parcul Memorial “Ciurea 1917”, în perioada 01-02 octombrie 2022, orele 9:30-20:00.

Prin acest proiect vrem să venim în sprijinul producătorilor locali, promovându-i astfel încât să-și poată vinde produsele fără intermediari și costuri adăugate. Vom reuni cele mai bune produse locale tradiționale pentru cetățenii zonei metropolitane Iași sub forma unor piețe volante cu frecvență constantă.

Pe lângă varietatea de produse alimentare vom avea și produse realizate manual de către meșteșugari, o zonă dedicată copiilor cu diverse ateliere, o expoziție  de artă plastică realizată de copiii din cadrul taberei de creație “Celesta Curătură”, un spectacol muzical susținut de artiștii locali și o zonă cu mâncare caldă și băuturi pentru cei care vor să petreacă mai mult timp cu noi. Vă încurajăm să veniți cu întreaga familie să cunoașteți producătorii, meșteșugarii  și poveștile lor și ale produselor pe care le prezintă.

Acest proiect s-a născut din nevoia  producătorilor tradiționali metropolitani  și a cetățenilor metropolitani. Am observat interesul crescut al oamenilor pentru produse și alimente sănătoase și ne-am interesat de oportunitatea creării unui spațiu de întâlnire, ca într-o familie, liniștit și relaxat.

Dorim să încurajăm consumul de produse locale prin organizarea acestor evenimente fără costuri de participare pentru producători sau cetățeni.

Cătălin LUPU, Primar comuna Ciurea: “Dragi ieșeni, vă adresez invitația de a participa la Piața Metropolitană, de unde vă veți putea aproviziona pentru gospodăriile dumneavoastră cu produse proaspete din gospodăriile și fermele producătorilor locali din județul Iași.

 Vă așteptăm în Parcul Memorial “Ciurea 1917” în zilele de 1 și 2 octombrie unde alături de producători vă veți putea bucura și de expoziția de artă plastică, lucrări realizate de copii in cadrul Taberei de Creație “Celesta Curătura”, organizată de Centrul Cultural Cela Neamțu, partener CNR -UNESCO precum și un spectacol muzical susținut de artiști locali! Vă așteptăm cu drag!”

Grigore NEPOTU, Director executiv, ADI Zona Metropolitană Iași: „Proiectul Piața Metropolitană este despre a promova și susține producătorii locali la nivel local, de a promova produsele, valorile locale și tradițiile, contribuind în acest mod la dezvoltarea durabilă a județului Iași. Producătorii locali care vor fi prezenți la Piața Metropolitană Ciurea au valori personale puternice care respectă și onorează valorile locale, specificul și tradițiile românești. Împreună cu partenerii pe care îi avem în cadrul celei de-a treia ediție dorim să oferim participanților la eveniment un cadru familiar timp de două zile pentru a se relaxa și a gusta din produse unice. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie să fim alături de producătorii noștri. Cumpărând produse agro-alimentare de la producători locali, sprijinim o întreagă comunitate.”

Iulian-Emil BĂSU, Manager, Asociația GAL „Colinele Iașilor”: „Asociația GAL „Colinelele Iașilor” are privilegiul să fie partener în proiectul Piața Metropolitană organizat de ZMI. Un nou concept de a aduce orășenii la țară, mai aproape de gustul autentic și de mirosul roadelor de toammă. Se anunță o vreme minunată pentru toți cei care vor să savureze în Parcul memorial 1917 Ciurea cele mai proaspete fructe și legume. Surprizele însă vor fi numeroase: picturi de toamnă, obiecte decorative și multe altele vor completa expoziția de început de toamnă. Locul unde este amenajată Piața Metropolitană are spații de joacă și pentru copii, astfel că toată familia se va simți minunat, iar pentru cei care vor să guste mustul dulce de struguri au la dispoziție autobuzele 41, 44 și 27.

   De asemenea dacă sunteti chefi la dvs acasă și vreți să puneți pe masă ce e mai bun în acest anotimp, veți avea numeroase locuri de parcare să puteți pleca cu portbagajul plin. Și nu în ultimul rând, pentru pofticioși, vă anunțăm că sunt gata zacuștile și dulcețule, colacii și poale în brau, afumăturile și multe alte bunătăți.”

Vă așteptăm la Piața Metropolitană să vă aprovizionați cu produse proaspete și sănătoase!