Piața Metropolitană – Zilele Recoltei Comunei Rediu

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI) organizează, în colaborare cu Primăria comunei Rediu și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași (DAJ Iași), al cincilea eveniment din cadrul proiectului “Piața Metropolitană”, care va avea loc în sat Rediu, comuna Rediu, Baza Sportivă, în perioada 29-30 octombrie 2022, orele 1100-1800.

Prin acest proiect vrem să venim în sprijinul producătorilor locali, promovându-i astfel încât să-și poată vinde produsele fără intermediari și costuri adăugate. Vom reuni cele mai bune produse locale tradiționale pentru cetățenii zonei metropolitane Iași sub forma unor piețe volante cu frecvență constantă.

Pe lângă varietatea de produse alimentare vom avea programe cu tematici culinare și activități pentru copiii prezenți la eveniment susținute de Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova, Spectacolul “Rediu are comori” susținut de ansamblul “Tradiții” și copiii din ansamblul folcloric local “Rediu lui Tătar” și o demonstrație din partea copiilor talentați de la Clubul de Scrimă “Muschetarul de Rediu”.

Vă încurajăm să veniți cu întreaga familie să cunoașteți producătorii și poveștile lor și ale produselor pe care le prezintă.

Acest proiect s-a născut din nevoia producătorilor tradiționali metropolitani  și a cetățenilor metropolitani. Am observat interesul crescut al oamenilor pentru produse și alimente sănătoase și ne-am interesat de oportunitatea creării unui spațiu de întâlnire, ca într-o familie, liniștit și relaxat.

Dorim să încurajăm consumul de produse locale prin organizarea acestor evenimente fără costuri de participare pentru producători sau cetățeni.

Grigore NEPOTU, Director executiv, ADI Zona Metropolitană Iași  ”Interesul crescut pentru produsele naturale și alimentele sănătoase ne-au făcut să implementăm acest proiect la nivel metropolitan. Suntem acum la a V-a ediție, organizată în comuna Rediu unde vom îmbina piața producătorilor locali din zona metropolitană Iași cu o serie de evenimente desfășurate în cadrul acestei ediții. Vom avea activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, iar gama de produse o să fie ca de obicei, una diversificată. Vă așteptăm la Piața Metropolitană Rediu – Zilele Recoltei să vă aprovizionați cu produse proaspete și sănătoase!”