Piaţa Metropolitană Rediu

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI), în colaborare cu GAL Rediu – Prăjeni și Primăria Comunei Rediu, organizaează prima ediție a Pieței Metropolitane din acest an, care va avea loc în Comuna Rediu în perioada 1-2 iulie 2023, începând cu ora  11:00. Evenimentul aduce împreună producători locali, meșteșugari pricepuți și comunitatea într-o atmosferă plină de tradiție și diversitate.

Piața Metropolitană este organizată în primul rând cu scopul de a promova și sprijini producătorii și meșteșugarii locali din zonă, aducând în prim-plan produsele autentice și meșteșugurile tradiționale, precum și pentru îmbogățirea conexiunilor din comunitatea metropolitană.

Comuna Rediu va fi gazda acestui eveniment vibrant, unde vizitatorii vor avea oportunitatea de a descoperi și achiziționa o varietate bogată de produse locale de cea mai bună calitate.

Pe parcursul celor două zile de desfășurare, vor fi expuse spre vânzare produse alimentare proaspete, delicioase și sănătoase, precum și obiecte de artizanat unicat, confecționate cu măiestrie. Fie că sunteți în căutarea unor legume și fructe proaspete de sezon, a unor produse lactate naturale, a unor produse apicole delicioase, a unor afumături sau dulciuri tradiționale, la Piața Metropolitană din Comuna Rediu veți găsi tot ce vă doriți pentru a vă satisface gusturile și preferințele culinare și nu numai. Evenimentul este dedicat întregii familii, indiferent de vârstă, pentru că va oferi și o serie de ateliere pentru copii, dar și produse meșteșugărești.

În ultima zi a evenimentului, vă invităm să vă bucurați de un program artistic special, care va aduce pe scenă talente locale și vă va încânta cu momente artistice variate și captivante. Totodată, nu ratați șansa de a participa la tombola cu premii surpriză, unde veți avea posibilitatea de a câștiga premii diverse.

Având în vedere diversitatea participanților noștri, vă prezentăm cu mândrie câțiva dintre aceștia:

– Ana Menagatos – Diverse legume;

– Andreea Coman – Dulciuri copii, vată de zahar, sucuri etc;

– Andrei Croitoru – Afumături;

– Balla Monica Irina – Lavanda Balla SRL – Lavandă;

– Brumă Lidia – Haine Copii;

– Constantin Norocel Toader – Produse din piele;

– Dulce de acasă – Produse de cofetărie și patiserie;

– Florin Găman – Brânzeturi de oaie;

– Furdui Vasile – Caș, telemea, iaurt capră;

– Iulian Pîrîu – Casa Alma – Fructe și dulcețuri;

– Maria Alexandriuc – Produse artizanale din piele;

– Maxim Cătălin -I.I. – Produse apicole;

– Olga Chiriac – Vechile obiceiuri SRL – Conserve din legume și fructe;

– Petrică Omușoru – Brânzeturi de oaie și afumături;

– Sandu Mihai – Fructe din Vorovești – Mure, zmeură, siropuri, ouă de prepeliță;

– Sănduleanu Dumitru – Produse apicole;

– Stațiunea de cercetare dezvoltare pentru viticultură și vinificație Iași (SCDVV) Iași – Vinuri;

– Stela Gabriela Rusu – Produse apicole;

– Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași;

– Vlase Manuela – Produse din lavandă.

Piața Metropolitană din Comuna Rediu va fi deschisă în perioada 1-2 iulie 2023, la Baza Sportivă Rediu. Toți vizitatorii vor fi parte dintr-o experiență, care celebrează tradițiile și valorile comunității noastre.

Pagina evenimentului pe platforma socială Facebook: https://a5v5.short.gy/PMRediu

Piața Metropolitană este un eveniment dedicat comunității. Te invit în echipa noastră, să îi susținem împreună pe acești producători și meșteșugari locali, prezenți cu drag și din drag pentru tine și să ne bucurăm de produsele lor, preparate și realizate cu dragoste și atenție pentru detalii.

Vă așteptăm la Piața Metropolitană din Comuna Rediu, pe 1-2 iulie 2023, la Baza Sportivă Rediu, ora 11:00, pentru a trăi împreună momente de bucurie, descoperire și sprijinire a producătorilor și meșteșugarilor locali. Cumpărând de la ei, nu doar că vei sprijini economia locală, ci vei fi și parte din poveștile și pasiunea acestor oameni minunați.