Micii suporteri pe stadion

21.08.2021

ADI Zona Metropolitană Iași a organizat, în parteneriat cu Fotbal Club Politehnica Iași, proiectul “Micii suporteri pe stadion”, ediția I și II.

Beneficiarii proiectului au fost copiii din zona metropolitană Iași din comunele Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Dobrovăț, Golăiești, Holboca, Lețcani, Miroslava, Mogoșești, Movileni, Popricani, Prisăcani, Rediu, Schitu Duca, Tomești, Țuțora, Ungheni, Valea Lupului, Victoria. Aceștia au participat gratuit la meciurile organizate pe Stadionul Municipal Iași “Emil Alexandrescu”, dintre FC Politehnica Iași și FC Universitatea Cluj în data de 21.08.2021 și cu Metaloglobus București în data de 02.10.2021.

Prin aceast proiect ne-am dorit:

1. să motivăm copii să facă sport și să performeze în sportul ales;

2. să creștem accesul la meciurile de fotbal ale echipei locale, pentru cetățenii din zona metropolitană Iași;

3. să informăm și să educăm și cetățenii cei mai mici ai comunității despre ce înseamnă jocul unei echipe, reguli de urmat pe teren, reguli de urmat pe stadion, competiția între echipe, clasamentul după performanțe și moduri de susținere a echipei favorite, precum și impactul asupra ei în evoluția acesteia.

Micii suporteri pe stadion au fost încântați. Ambele ediții au fost un succes. Atmosfera din tribune chiar a fost electrizantă. Ca la carte. FC Politehnica Iași nu a dezamăgit și a câștigat cu FC Universitatea Cluj. A făcut un meci frumos și spectacolul s-a încheiat cu o victorie spre bucuria copiilor și a tuturor suporterilor.

În ediția II-a a proiectului, meciul cu Metaloglobus București a ridicat copiii în picioare și le-a oferit emoții și speranță, bucurie și tristețe. Chiar dacă rezultatul nu a fost unul favorabil pentru echipa Iașului, copii au putut extrage o lecție importantă: poți pierde bătălii și să continui cu aceași determinare, pentru că eșecul și succesul sunt parte din viață și se împletesc armonios.

Ne-am bucurat, am sperat si am stat cu emoții la toate fazele meciului, în ambele ediții. Am strigat împreună, am aplaudat și galeria micilor suporteri nu a tăcut deloc, plină de energie și entuziasm. Copii au fost minunați, iar echipa FC Politehnica Iași le-a mulțumit și arătat aprecierea lor de fiecare dată.

Micii suporteri pe stadion” va continua și în 2022, la cererea membrilor Asociației Zona Metropolitană Iași. Copiii și încrederea lor au ajutat echipa în victoria obținută. Micii suporteri sunt alături de FC Politehnica Iași.