Destination Iaşi

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Iaşi şi Regiunea Moldova (Destination Iaşi) a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2019, de către şapte membri fondatori. Dintre membrii asociației Destination Iasși face parte și ADI Zona Metropolitană Iași.

În data de 15 mai 2023 a avut loc Adunarea Generală, iar pe ordinea de zi a fost și alegerea unui nou președinte al Asociației „Destination Iași” și a membrilor Consiliului Director (7 membri în total: 1 președinte, 2 vicepreședinți, 1 secretar general, 3 membri).

Primăria Municipiului Iași, prin Alexandru George Popescu, inspector de specialitate din cadrul Biroului de Cooperare Economică și Turism, a preluat președinția Asociației, acesta fiind ales în unanimitate de voturi. Cei doi vicepreședinți au fost aleși din mediul de afaceri privat din Iași (Nicușor Gabriel Apostol – Rolandia Travel și Marius Șorănescu – Hotel Bellaria).

În cadrul ședinței au fost aleși ca membri ai Consiliului Director: Consiliul Județean Iași prin domnul vicepreședinte Marius Dangă, Zona Metropolitană Iași prin domnul director Grigore Nepotu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza prin domnul Mihai Bulai, iar secretar a fost desemnat Muzeul Național Literar Iași prin doamna Amelia Gheorghiță.

La întâlnire au mai fost prezenți domnul Lucian Grecu de la Hotel Unirea, domnul Vasile Pușcașu de la Hotel Traian și Motel Bucium, domnul Alin Pătru, reprezentant al agenției de turism Travis, domnul Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Iași și Dora Morhan, reprezentant al Hotelului Boutique Pleiada.

Destination Iași, prin activitatea sa, își propune să pună bazele unui turism competitiv în Iași, să dezvolte și să promoveze turismul în regiunea Moldovei, cu accent pe atracțiile turistice și potențialul cultural, istoric și natural al orașului Iași. Obiectivele includ creșterea numărului de turiști, îmbunătățirea infrastructurii turistice și crearea de produse turistice inovatoare. Deasemenea contribuie la dezvoltarea și diversificarea produselor turistice din regiunea Moldovei, creând pachete turistice atractive și inovatoare. Acestea pot include tururi culturale, tururi istorice, tururi gastronomice, tururi de natură sau alte experiențe unice. Pentru promovare turistică Destination Iași organizează campanii de la nivel local, național și internațional, prin participarea la târguri și expoziții de turism, realizarea de materiale promoționale și publicitare, precum și prin intermediul platformelor online și a rețelelor sociale.

Asociația Destination Iași joacă un rol important în promovarea și dezvoltarea turismului în regiunea Moldovei, contribuind la creșterea vizibilității și atractivității orașului Iași pentru turiști.