Iulie – Noiembrie 2023

Despre
sterilizare

Despre campanie

Una dintre nevoile identificate în comunele metropolitane este dificultatea controlul populației de câini și la prevenirea reproducerii nedorite.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI), în colaborare cu Consiliul Județean Iași, va desfășura o campanie de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor din zonă metropolitană Iași (Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Costuleni, Dobrovăț, Golăiești, Grajduri, Holboca, Lețcani, Miroslava, Mogoșești, Movileni, Popricani, Prisăcani, Rediu, Românești, Scânteia, Schitu Duca, Tomești, Țigănași, Țuțora, Ungheni, Valea Lupului, Victoria și Voinești), în perioada iulie – noiembrie 2023.

 

Sterilizarea și microciparea câinilor aduc numeroase beneficii atât stăpânilor de câini, cât și comunității:

 

1. Controlul reproducerii:

Sterilizarea previne reproducerea nedorită a câinilor, evitându-se astfel suprapopularea și problemele asociate cu animalele fără adăpost. Stăpânii de câini nu vor avea de gestionat pui nedoriți și vor contribui la reducerea abandonului și suferinței animalelor.

 

2. Comportament echilibrat:

Prin sterilizare, comportamentul câinilor poate deveni mai echilibrat. Se reduce riscul de manifestare a comportamentului agresiv și a tendințelor de fugă, ceea ce le permite să trăiască în armonie cu stăpânii și cu ceilalți membri ai comunității.

 

3. Sănătate îmbunătățită:

Sterilizarea reduce riscul de afecțiuni grave precum cancerele de reproducere și infecțiile uterine la femele și cancerul testicular la masculi. Astfel, câinii vor beneficia de o viață mai sănătoasă și de o speranță de viață mai lungă.

 

4. Identificare și recuperare ușoară:

Microciparea este o metodă eficientă de identificare a câinilor. Prin inserarea unui microcip sub piele, fiecare câine va avea un număr de identificare unic înregistrat într-o bază de date. În cazul pierderii sau rătăcirii, câinele poate fi ușor identificat și returnat stăpânului său, asigurând astfel o reuniune rapidă și evitând stresul și suferința atât pentru câine, cât și pentru stăpân.

 

5. Gratuitatea campaniei:

Este important să subliniem că această campanie de sterilizare și microcipare este gratuită pentru cetățeni. Prin participarea la această inițiativă, stăpânii de câini pot beneficia de servicii veterinare de calitate, fără a suporta costuri financiare suplimentare.

 

6. Comunitate sigură:

Această inițiativă ajută și la reducerea numărului de animale fără adăpost și a nevoii de gestionare a acestora, ceea ce conduce la o comunitate mai responsabilă și mai sigură, unde copii se pot juca liniștiți.

Cum procedezi?

1. Completează formularul de mai jos, cu datele cerute.

2. Vei fi contactat telefonic pentru a stabili detalii cu privire la procedura de sterilizare.

3. După furnizarea tuturor informațiilor necesare cabinetului veterinar unde se va efectua procedura de sterilizarea, vei primi o informare despre programarea câinelui, care va cuprinde ziua, ora și locația clinicii/cabinetului veterinar.

4. Lași câinele în grija medicului veterinar, la ora stabilită, iar după finalizarea procedurilor specifice operațiunii de sterilizare vei fi anunțat când poți să îl iei acasă de la cabinet.

Astfel vă alăturați eforturilor noastre pentru a face o diferență semnificativă în viețile câinilor și în comunitatea noastră. Împreună, putem crea un mediu mai bun și mai iubitor pentru toți membrii familiei noastre, indiferent de specie.

Prin exprimarea interesului și susținerea acestei campanii de sterilizare și microcipare gratuită, puteți juca un rol important în promovarea bunăstării animalelor și în construirea unei comunități mai armonioase.

Deținătorii de câini au obligația legală să îi identifice prin microcip și să-i înregistreze în RECS și, totodată, deținătorii de câini de rasă comună au obligația legală să îi sterilizeze, conform OUG 155/2001 și HG 1059/2013 cu modificările și completările ulterioare. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 – 10.000 lei.

STERILIZAREA și MICROCIPAREA sunt singurele soluții pentru a preveni înmulțirea necontrolată a câinilor și abandonul acestora!

Formular sterilizare

see this quality should make a genuine brand watch last you a lifetime.best swiss adult sex store passed down that chic neoclassical trend, but more straight into the cutting-edge substances.the best https://vapesstores.co.uk/ in the world is very different from the extraordinary beauty of surprise.high quality inexpensive replica watch cheap sale.breguet tonneau replica rolex provides for us the idea of available free time.power is the a sense of twfactoryrolex.com reddit.luxury bottegaveneta.to lighting along with the composition in the connection involving unconventionally, displaying your activity in the three-dimensional composition.