Curățăm România

ADI ZMI are în pregătire un proiect care va fi depus pe “Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri – Curățăm România”, finanțat de către Administrația Fondului de Mediu.

Activitățile propuse au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), pentru a asigura un mediu natural, sănătos în zona metropolitană Iași.

Fiecare dintre noi ca reprezentant al comunității are puterea și obligația de a influența procesul de ecologizare a propriului oraș. Noi trebuie să depozităm deșeurile în locuri special amenajate și cat posibil pe categorii. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna și fără intervenție regulată din partea noastră, a cetățenilor, mediul nu se curăță singur.

Din acest motiv, proiectul pregătit presupune mai multe activități de curățare a unor zone importante din arealul metropolitan. Ne dorim ca protejarea mediului să fie un obiectiv comun al comunității metropolitane și să fie inițiate cât mai multe acțiuni și campanii de educare, în primul rând și de ecologizare constantă a mediului înconjurător.