Start Generația Tech

Programul Generația Tech a intrat în implementare. Au început înscrierile pe site-ul https://generatiatech.ro/iasi/

Acesta este un program integrat de formare în IT, digital skills și digital marketing dezvoltat de Digital Nation, care oferă participanților accesul la un ecosistem național de formare 100% practică.

Provocările din domeniul IT, existența unui HUB IT în continuă dezvoltare, resursa umană tânără și dornică să învețe ne-au determinat să implementăm și la Iași Programul Generația Tech, pentru crearea unui grup de specialiști în domeniul digitalizării.

În Sala Vasile Pogor a Primăriei Municipiului Iași, pe 29 august 2022, a avut loc prima prezentare a programului, cu detaliile de implementare, pentru mediul antreprenorial din Iași.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat modul unic de abordare a Programului la nivel național:

– Curriculă inovativă, bazată pe 80% practică -20% teorie și proces inovativ de livrare;

– Angrenarea participanților în microproiecte, bazate pe nevoi reale;

– Asigurarea accesului participanților la oportunități profesionale ca urmare a participării la curs, prin implicarea acestora într-un program de angajabilitate.

Pachetul de servicii de formare și de familiarizare în informatică va subvenționa un număr de 160 de burse de participare pentru tineri elevi, studenți, cu vârsta cuprinsă între 16 – 24 ani din zona metropolitană Iași.

Printre beneficiile participanților la Programul Generația Tech prezentate în cadrul discuției amintim unele dintre cele mai importante pentru beneficiari: dezvoltarea capabilităților digitale, precum și crearea de oportunități noi de angajare la nivel local și prevenirea migrației tinerilor.

În anul 2022, prin parteneriat public – privat, încercăm construirea unei comunități puternice la Iași, în domeniul digital pentru a fi pregătiți cu privire la toate schimbările pe care le presupune acest domeniu. Mizăm pe formare continuă și așa încercăm să reducem migrarea forței de muncă și să ajutăm și mediul de afaceri local să se digitalizeze sau să se extindă în domenii de viitor.