Vizită de lucru la Aeroportul Internațional Iași

IASI Airport a obținut autorizația de construire a noului terminal (T4), iar construcția acestuia a început deja, dorindu-se ca până la finalul anului 2023, proiectul să fie finalizat.

Viitorul terminal T4 va fi construit cu o amprentă la sol de peste un hectar, pe trei niveluri (subsol, parter, etaj) și va avea o suprafață desfășurată de 31.210,00 mp, pe o lungime de 200 m și o adâncime de 50 m. Acesta va fi ridicat pe actualul amplasament, în continuarea terminalului T3 și va fi legat de acesta printr-o galerie.

Terminalul este proiectat pentru a putea procesa 3,3 milioane de pasageri anual și 950 de pasageri/oră în perioadele de vârf. T4 va deservi zboruri internaționale, iar traficul intern va fi preluat de către terminalele T2 și T3.

Datorită acestui proiect, aflat în implementare, al Aeroportului Iași, am programat o vizită a participanților la evenimentul organizat la Iași pe tema “Aplicarea prevederilor Legii zonelor metropolitane nr.246/2022 în România”, pe șantierul aeroportului.

Reprezentanți din cele 16 orașe ale țării au avut ocazia să afle informații și detalii ale proiectului de la directorul general al R.A. Aeroportul Iași, domnul Romeo Vatră, în cea de-a treia zi a evenimentului.