Zona Metropolitană Iași a fost înființată în anul 2004 din dorința autorităților locale de a aborda în parteneriat dezvoltarea municipiului Iași și a zonei adiacente. Motivația abordării în mod integrat a dezvoltării în Zona Metropolitană Iași consta în posibilitatea unei mai bune gestionări și valorificări a resurselor existente, în corelarea implementării proiectelor, în dezvoltarea accesibilității și echipării integrate a localităților metropolitane, în asigurarea unor servicii publice performate pentru cetățeni, în echilibrarea și creșterea ritmului dezvoltării economice, în dezvoltarea performanțelor administrațiilor publice metropolitane.

Asociatia Zona Metropolitana Iasi este o organizatie ne-guvernamentala, condusa de Consiliul Metropolitan. Consiliul este format din reprezentanti delegati de către Consiliile Locale si Consiliul Judetean, un reprezentant având dreptul unui vot pentru fiecare dintre unitatile administrativ teritoriale partenere. Presedentia asociatiei este detinuta ca pozitie oficiala si nu ca persoana de catre primarul municipiului Iasi. Unul din vicepresedinti este presedintele Consiliului Judetean, iar celalalt, un primar din comunele membre.

Comunele membre ale AZMI sunt în număr de 18 şi anume: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Holboca, Leţcani, Miroslava, Mogoşeşti, Movileni, Popricani, Prisăcani, Rediu, Schitu Duca, Tomeşti, Ţuţora, Ungheni, Valea Lupului şi Victoria.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
TOATE DREPTURILE SUNT REZERVATE - 2014